PVC Tank İmalatı
PVC genellikle ucuz maliyete sahip olması yanı sıra yapısal olarak da esnek ve sağlam bir plastik olması nedeniyle tank üretimi sırasında tercih edilen plastik malzemedir. PVC tank imalatı sırasında kullanılan bu malzeme aynı zamanda oldukça geniş bir kullanım alanına da sahiptir.
Ham haldeyken sert bir yapıya sahip olan PVC maddesi içerisine dahil edilen kimyasal moleküller sayesinde esneklik kazanmıştır.
İnşaat sektöründe sıkça kullanılan PVC aynı zamanda yapı malzemeleri yani kapı profilleri, elektrik kaplamaları, pencere profilleri, doğalgaz boruları, döşeme, su boruları, pencere çerçeveleri veya elektrik tesisat kablolarında da sıkça kulla alınmaktadır.
İnşaat sektörünün yanı sıra tank imalatında da oldukça sık bir kullanıma sahip olan PVC özellikle depolama tanklarında kullanım alanı oldukça fazladır.
PVC tank imalatı ile özellikle boyut olarak çok büyük tanklara ihtiyaç duyulduğunda istenilen boyutta tank üretmek mümkün olup aynı zamanda içerisinde bulunacak maddenin de uzun süre koruması sağlanmış olmaktadır.
Genellikle atık sular, akaryakıtlar, temiz sular, doğalgaz, kimyasal atıklar, petrol veya buna benzer ürünlerin depolanması ve taşınması sırasında tercih edilen tanklar genellikle PVC tanklar olmaktadır.
PVC tanklar sayesinde içerisinde bulunan ürün uzun süre koruma altında tutulabilir veya bozulma ihtimali olan ürünler bozulmadan saklanabilir. Yapı bakımından sert ve sağlam olan PVC tankı maddesi olumsuz durumlara karşı oldukça dirençli yapısı sayesinde arıtma tesislerinde sıkça tercih edilmektedir.
Dışarıda bulunan soğuk veya sıcak havaya karşı içerideki maddeyi uzun süre koruma özelliği sağlayan bu tanklar aynı zamanda kimyasal olarak herhangi bir etkide bulunmaları ile doğa dostu plastik ürünler olarak kabul edilmektedir.
PVC Özellikleri Nelerdir?
PVC özellikleri içerisinde en önemli özelliği zor tutuşması yani kolay kolay alev almamasıdır. Bunun yanı sıra kendiliğinden sönme özelliğine de sahip olan bu ürünler genellikle yanıcı maddelerin saklandığı tankların üretiminde kullanılmaktadır.
Ancak ürün kendiliğinden hiçbir şekilde yanmasına rağmen herhangi bir ateşle yaklaşıldığında yaşanabileceği için mümkün olduğunca ateşten uzak tutulması gerekmektedir. Yanıcı madde taşınmakta olan araçlarda ateşle yaklaşmayınız önlemi de bu nedenle konulmaktadır.
Küfe karşı dayanıklı olması hem de ucuz olması nedeniyle son yıllarda tank imalatında en çok tercih edilen maddeler arasında yer almaktadır. Günümüzde PVC tank imalatı oldukça talep görmekte olup özellikle uzun yıllar zarar görmeden kullanılabilir olması sayesinde tesislerde oldukça fazla kullanım alanına sahiptir.
PVC Tanklarının Kullanım Alanları Nelerdir?
PVC tanklarının kullanım alanları oldukça geniş kapsamlı olup özellikle tesislerde Kullanılmakta olan ürünlerdir. Bu tanklar temizlik ve bakımı konusunda oldukça kolay olmaktadır.
PVC tanklarının kullanım alanları genel olarak arıtma tesislerini kapsamaktadır. Bunun en önemli nedeni arıtma tesislerinde kimyasal maddelerin fazla bulunması veya atık halde bulunan maddelerin arıtılması sırasında önemli ölçüde kötü kokuya neden olacak maddelerin açığa çıkmasıdır.
PVC maddesinin kullanım alanları ise şöyle sıralanabilir;
- Su ve kanalizasyon boruları ve tertibatı, enerji ve iletişim boruları.
- Bahçe hortumları, ayakkabılar, şişme havuzlar, çadırlar gibi dinlence ürünleri.
- Branda, yağmurluk ve oluklu metal levhalar gibi kaplamalar.
- Düşük voltajlı enerji kaynakları, iletişim, elektronik aletler ve otomobiller için yalıtım ve geçirmezlik.
- Doğramalar ve diğer profiller, zemin ve duvar kaplamaları, çatı kaplama levhaları, tünel astarları, yüzme havuzları ve tanklar gibi bina ürünleri.
- Otomobillerdeki kablolar, gövde altı kaplaması ve iç aksesuarlar.
- Kan torbaları, kan nakil tüpleri ve cerrahi eldivenler gibi tıbbi ürünler.
- Ambalajlar, farmasötikler, gıda ve şekerleme, su ve meyve suları, etiketler, sunum tepsileri.