Desülfürizasyon İmalatı
Mekanlarda yer alan kötü kokular hem evlerde hem de endüstriyel alanlarda oldukça önemlidir. Zira sadece kötü bir koku yaymakla kalmaz. Aynı zamanda sağlığı da tehdit eder.
Yaşam alanlarında ve endüstriyel yerlerde bu durumun sebepleri oldukça fazladır. Çamur susuzlaştırma üniteleri, çamur yoğunlaştırma ve çürütme havuzları, giriş yapıları, susuzlaştırılmış çamurun nakli, depolanması bunlardan bazılarıdır.
Desülfürizasyon sistemleri bu kokuların azaltılması ya da tamamen giderilmesi amacıyla kurulan çözümlerdir. Koku içeren emisyonların kimyasal maddeler ile yıkanarak, moleküler yapısının değiştirilmesi esasına dayanır. Buna yönelik olarak ıslak filtre temeline dayalı olan gaz yıkama kulelerinden yararlanılır.
Firmamız birinci sınıf Desülfürizasyon imalatı yapmaktadır. Böylece daha temiz bir çevreye katkı sunmaktadır.
Desülfürizasyon Nedir?
Biyogaz tesisleri her geçen gün sayısını arttırmaktadır. Bunların içerisinde yer alan hidrojen sülfür gazı hep prosese hem de proses ekipmanlarına zarar vermektedir. Biyogaz sistemi içerisinde bu durumun önlenmesi için kullanılmaktadır.
Biyogazın kimyasal kullanılarak yıkanması işlemine verilen bir isimdir. Bu esnada biyogaz iç bölümü özel dolgu malzemesi ile kaplanan kulelerden geçirilir. Bu sırada söz konusu kimyasal ile temas eder ve biyogazın içinden ayrışması sağlanır.
Dizaynı için gaz debisi, yıkama sonrası arzu edilen sülfür miktarı, biyogaz içerisindeki sülfür değeri gibi bilgiler önemlidir.
Bu sistemler aktif bir şekilde kullanıldığı için temizlik işlemleri de bir süre sonra gerekmektedir. Ancak profesyonel ekipler tarafından, hızlı ve problem yaşanmadan yapılabilmektedir. Eğer bu çözümlerden yararlanmak istiyorsanız iletişime geçmeniz yeterlidir.
Koku Giderme İşlemleri
Desülfürizasyon işlemlerinde biyogaz özel dolgu malzemesi ile doldurulan kule kullanılır. Biyogaz bunun içinden geçirilmekte, bunun içerisinde yüzeye tutunan bakterileriler Hidrojen sülfürün parçalanmasına olanak tanımaktadır. Reaksiyon için oksijene gerek olduğu için kuleye kontrollü bir şekilde oksijen sağlanmaktadır.
Bunun yanı sıra bakteriler beslemek için özel besin takviyeleri de kullanılır. Desülfürizasyon bu işlemlere verilen bir isimdir. Günümüzde birçok yerde kullanılmaktadır.
Özellikle elektrik üretimi için kurulmuş olan biyogaz tesislerinde görülmektedir. Ayrıca katı, gübre ve çöp ayrıştırma tesislerinde de yararlanılır. Atık su giderme tesislerinde de yer almaktadır.
Desülfürizasyon Avantajları Nelerdir?
Desülfürizasyon sistemleri sadece atık suda koku giderimi ile suların temizlenmesine olanak tanımaz. Çevreye zarar vermeyen bir yapısı bulunmaktadır. Kullanım ömrü uzun olduğu için problemsiz bir şekilde yararlanılması mümkündür.
Yüksek oranda hidrojen sülfür giderimi sağlayan sistem düşük basınç kaybına sahiptir. Sistem düşük işletme maliyetine sahip olduğu için verimli seçenekler sunar.
Desülfürizasyon sistemlerinde HDPE levhalardan yararlanılmaktadır. Bu nedenle kalite ve dayanıklılıkları oldukça fazladır. Eğer Desülfürizasyon sistemlerinden yararlanmak istiyorsanız iletişime geçerek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Desülfürizasyon Çözümleri
Desülfürizasyon sistemleri birçok yerde kullanılmaktadır. Geniş bir sektöre hitap ettiği için üretimler standart değil farklılık göstermektedir.
Bu bakımdan müşteri iletişime geçtikten sonra görüşmeler yapılmakta, nerede nasıl kullanılacağı öğrenilmektedir. Ardından da müşteri tarafından verilen bilgiler ışığında en iyi çözümler teklif edilmektedir.
İmalat da bundan sonra başlayarak, kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Firmamız birinci sınıf malzemeleri kullanarak, en iyi çözümleri sunmaktadır. Böylece kullanılabilecek Desülfürizasyon sistemleri elde edilmektedir.
Süreci başından sonuna kadar kurumsal yapısı ve profesyonel ekipleri ile yöneten firmamız başarılı sonuçlar elde etmektedir. Bunları uygun fiyatlar ile birleştirerek sizlere teklif etmektedir. Eğer bu çözümlerimizden yararlanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, ihtiyaçlarınızı belirtebilirsiniz. Ardından size özel bir şekilde sunduğumuz ürünleri rahat bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Kalite Belgeleri
- TS 14632 Polietilen (HDPE) Levhalar
- TS 15013 Polipropilen (PP) Levhalar
- Sağlık Bakanlığı Polipropilen (PP) Plaka Uygunluk Raporu – Natur
- Sağlık Bakanlığı Polipropilen (PP) Plaka Uygunluk Raporu – Gri
- Sağlık Bakanlığı Polietilen (HDPE) Plaka Uygunluk Raporu – Siyah
- Sağlık Bakanlığı Polietilen (HDPE) Plaka Uygunluk Raporu – Beyaz
- TUV Polietilen (HDPE) levha Test Raporu
- INSPEGO Polietilen (HDPE) Levha
- INSPEGO Polipropilen (PP) Levha
Kullanım Alanları
- Amonyak indirgenmesi
- Kimyasal kirleticilerin azaltılması
- Biyolojik filtreler için ön işlem
- Koku giderme
- Kurutma tesisleri hava saflaştırılması
- Arıtma tesislerinde hava temizleme
- Hava nemlendirme
- Duman azaltma
- Dökümhaneler
- Metal kaplama tesisl
Teknik Bilgiler
- Amonyak (NH3)
- Hidrojen Klorür (HC)
- Sülfür Dioksit (SO2)
- Hidrojen Florür (HP)
- Hidrojen Sülfür (H2S)
- Hidroklorik Asit(HCL)
- Nitric Asit (HNO3) vs.. gibi
Daha az yaygın Asit Gazlar ise Hidrojen Bromür, Hidrojen Siyanür, Asetik Asit gibi organik Asitlerdir. Bazı kirleticiler tek başına zararlı madde gibi görülmese de atmosferde girdiği reaksiyonla zararlı madde haline dönüşebilir. Örneğin Amonyak tek başına zararlı madde olarak görülmese de Atmosferle girdiği reaksiyonla amonyum sülfat, amonyum nitrat gibi tehlikeli kirletici sınıfına dönüşebilirler.Bütün bu bileşenler Çevreye karşı yüksek derecede tehdit oluşturur. Meydana gelen asit yağmurları, araç, bina, eşya ile tüm canlı ve cansızlara yüksek potansiyel tehdit oluşturduğunda bu noktada Gaz Yıkayıcılarının amacı zararlı maddeleri çıkış noktasında absorbe ederek Atmosfere yayılmasını önlemektir.